Telia har redan 10 000 4G-abonnenter

Telia har kommit igång bra med deras spridning av 4G-abonnemang i Sverige med hela 10 000 abonnenter nu. Flera av kunderna är stora företag som Schenker och norska motsvarigheten till Svenska SVT – mediaföretaget NRK. Telia som år 2009 blev först i världen med en kommersiell lansering av 4G-abonnemang i Stockholm och Oslo, har lyckats få företag att öppna upp ögonen för vad den nya generationens mobila bredband för med sig. Logistikföretaget Schenker har valt Telia som helhetsleverantör för deras kommunikation. 10 000 abonnenter är den officiella siffran från Februari i år, men Telia tror att de riktigt stora sifforna kommer att dröja tills de har byggt ut 4G-nätet till hela landet. Telia har som prognos att ha nått 237 orter med 4G innan årets slut.

Telia snabbade nyligen på deras utbyggnad av 4G-nätet i Sverige då de beslutade att flera av våra kära semesterorter som Öland, Gotland och Stockholms skärgård skulle få täckning till sommaren. De har även byggt ut 4G-nätet en hel del i Stockholmsområdet, så det blir intressant att se hur snabbt de ökar antalet abonnenter nu närmsta tiden. Källa: IDG

Detta inlägg är publicerat i 4G abonnemang, 4G branschen, 4G teknologi, Telia och taggat , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.
  • Dela med dig

2 Kommentarer