Apple stäms i Australien för vilseledande 4G-stöd för iPad 3

Nya iPad 3:s 4G fungerar inte i Australien

Nya iPad 3:s 4G fungerar inte i Australien

Apple har blivit stämda i Australien för att deras nya iPad 3 som marknadsförs med 4G inte har stöd för 4G LTE-banden som används där. I Australien använder operatören Telstra 1800 MHz-banden och i Sverige där iPad 3:s 4G inte heller stöds, använder de stora operatörerna 800MHz-, 900 MHz- och 2600 MHz-banden. Surfplattan kan fortfarande använda 3G-nätet och dess hastigheter, men det är lite trist när en enhet som till och med har 4G i namnet för några av modellerna faktiskt inte kan utnjyttja teknologin.

Det är Australiensiska motsvarigheten till Konsumentverket kallat ACCC som har lämnat in en stämningsansökan mot Apple. Apple har besvarat denna stämning med att erbjuda tidiga kunder av surfplattan pengarna tillbaka och de har börjat sätta varnande klisterlappar på kartongerna för iPad 3 med 4G som varnar om att den inte har stöd för de hastigheterna i Australien. När detta fall återupptas i Maj kommer Apple försöka försvara att deras surfplatta får marknadsföras med 4G i namnet, vilket blir intressant att se hur det går.

I Sverige blir det också spännande att se om några reagerar på att denna populära surfplatta inte kan användas med vår 4G-teknologi här heller. Nya iPad 3 kunde du börja köpa förra fredagen den 23:e Mars, men är inte den första surfplattan med 4G- bland annat Samsung visade upp en surfplattor med potentiell 4G för ganska precist ett år sedan. Källa: Surfplatta.eu

Detta inlägg är publicerat i 4G branschen, 4G internationellt, Surfplatta och taggat , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.
  • Dela med dig

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Reklam