Tre ger sig in på 4G-nätet

Tre har vunnit bäst i test många gånger för deras 3G mobila bredband

Tre har vunnit bäst i test många gånger för deras 3G mobila bredband

Nu är det inte bara Telia som bygger ut 4G-nätet rejält! Mobiloperatören Tre eller 3 som de också kallas, tilldelades nyligen en mängd olika frekvenser i 800-bandet efter den stora 4G-auktionen arrangerad av Post & Telestyrelsen. Tre kommer att använda dessa vunna frekvenser och de i de närliggande 900-bandet för att erbjuda 4G och högre hastigheter och kraftigt förbättrad täckning för deras befintliga 3G-nät.

I och med Tre:s utbyggnad med 800- och 900-banden så kommer inomhustäckningen för 4G öka drastiskt i tätbebyggda områden och det kommer även ge mycket bättre täckning i glest bebyggda områden som fritidshusområden och semesterområden.

Tre kommer nu att lansera 4G och under våren kommer Tre:s 4G finnas i Stockholm, Göteborg och Malmö och under året kommer deras nya satsning utökas för resten av landet.

En annan fördel med Tre:s intåg på 4G-marknaden är att de också höjer hastigheten för deras prisbelönade bredbandsnät. Med en ny teknik erbjuder de 42 Mbps som teoretisk topphastighet för 3G-data och nära 70% av Sverige kommer att få tillgång till den. Källa: Tre:s pressrelease på Mynewsdesk

Detta inlägg är publicerat i 4G branschen, 4G operatör, Tre och taggat , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar eller en trackback: Trackback URL.
  • Dela med dig

Skriv en kommentar

Din epostadress publiceras eller delas aldrig. Obligatoriska fält är markerade med *

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Reklam